|
|||||
KWIECIEŃ 2024r. |
PONIEDZIAŁEK 08.04 |
WTOREK 09.04 |
ŚRODA 10.04 |
CZWARTEK 11.04 |
PIĄTEK 12.04 |
Zupa buraczkowa (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso wieprzowe, buraki ziemniaki, natka, sól, pieprz, śmietana 18% z mleka, (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, ziarno słonecznika) |
Gołąbek bez zawijania z mięsa mielonego z pieca pieczony 100g (mięso wieprzowe 70%, mięso wołowe 30%, jaja, gryzka(mąka pszenna, woda drożdże,) sól, pieprz, natka pietruszki , marchewka) Sos pomidorowy : pomidory pellatti, cebula, czosnek, sól, pieprz, Ziemniaki gotowane (150g) Surówka z białej kapusty (100g) (Kapusta biała , marchew, jabłko, sól, pieprz, oliwa z oliwek)
Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 10 gr./100 ml) (200ml) |
Rosół z makaronem (woda, mięso drobiowe, wołowe, kaczka, marchew, pietruszka korzeń, seler, czosnek, natka pietruszki , sól, pieprz (300ml)
Makaron jajeczny (mąka pszenna, kurkuma, jajka (150g)
Ciasto drożdżowe z kruszonką 70g (mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko 3,2% ) |
Paluszki rybne pieczone (100g) (filety z białych ryb 65%, mintaj, dorsz czarny, morszczuk, miruna, panierka sucha: (mąka pszenna, sól, papryka mielona, kurkuma, drożdże,) )olej słonecznikowy, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól. pieprz
Ziemniaki (150g)
Surówka z kapusty kiszonej kapusta biała kiszona ,marchew, jabłko, olej rzepakowy, sól pieprz, natka) (100g) Herbata z cytryną (herbata, cytryna, cukier 10gr/100ml) (200ml) |
Zupa ogórkowa (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso z kurczaka bez skóry, seler, śmietana 18 % z mleka, ogórki kiszone , sól, pieprz, (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, ziarno słonecznika) |
|
PONIEDZIAŁEK 15.04 |
WTOREK 16.04 |
ŚRODA 17.04 |
CZWARTEK 18.04 |
PIĄTEK 19.04 |
|
|
|
|
|
|
|
Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych, sztucznych barwników, Koncentratów spożywczych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, czosnek, tymianek. W potrawach znajduję się nie więcej niż 5 g soli i 22 g cukru na dzień dla jednej osoby. Produkty w jadłospisie, które są alergenami są pogrubione i podkreślone. |
|||||
|
|||||
ALERGENY: 1 gluten , 2 laktoza , 3 seler, 4 jaja , 5 sezam, 6 orzechy . Alergeny są podkreślone. |
Jadłospis od 08.04.2024r. do 12.04.2024r.
- Szczegóły
- Odsłony: 135