|
|||||
LUTY 2024r. |
PONIEDZIAŁEK 05.02 |
WTOREK 06.02 |
ŚRODA 07.02 |
CZWARTEK 08.02 |
PIĄTEK 09.02 |
Makaron penne z pomidorami i mięsem (400g) (mięso wieprzowo-wołowe(100g), pomidory pelatti, marchew, cebula, czosnek, seler, pietruszka korzeń , bazylia suszona. Makaron spaghetti pełnoziarniste (mąka makaronowa pełnoziarnista pszenna)
Herbata z cytryną (herbata, cytryna , cukier 10 gr/10ml) (200ml) |
Zupa buraczkowa (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso wieprzowe, buraki ziemniaki, natka, sól, pieprz, śmietana 18% z mleka, (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, cynamon, kakao) |
Gulasz węgierski mięsny duszony (150g) (mięso wieprzowe 100%) woda, sól, pieprz, mąka pszenna, cebula, seler marchew, pietruszka, sos sojowy, papryka słodka, papryka wędzona sól, pieprz) Ryż (150g)
Surówka z ogórków kiszonych (100g) (ogórki kiszone, marchew, cebula, jabłko, natka pietruszki, oliwa z oliwek)
Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 15 gr./100 ml) (200ml) |
Zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso wieprzowe, wołowe, seler, sól, pieprz, kiełbasa wieprzowa wędzona, kapusta kiszona (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, cynamon, kakao) |
Paluszki rybne pieczone (100g) (filety z białych ryb 65%, mintaj, dorsz czarny, morszczuk, miruna, panierka sucha: (mąka pszenna, sól, papryka mielona, kurkuma, drożdże,) )olej słonecznikowy, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól. pieprz Ziemniaki (150g) Surówka z kapusty białej kapusta biała ,marchew, jabłko, olej rzepakowy, sól pieprz, natka) (100g)
Herbata z cytryną (herbata, cytryna, cukier 10gr/100ml) (200ml) |
|
PONIEDZIAŁEK 12.02 |
WTOREK 13.02 |
ŚRODA 14.02 |
CZWARTEK 15.02 |
PIĄTEK 16.02 |
|
Zupa ogórkowa (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso z kurczaka bez skóry, seler, śmietana 18 % z mleka, ogórki kiszone , sól, pieprz, (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, ziarno słonecznika) |
Kotlet mielony z pieca pieczony 100g (mięso wieprzowe 70%, mięso wołowe 30%, jaja, gryzka(mąka pszenna, woda drożdże,) sól, pieprz, natka pietruszki , marchewka)
Ziemniaki gotowane (150g)
Surówka z buraków (buraki gotowane, jabłko, olej rzepakowy, sól pieprz,) (100g)
Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 10 gr./100 ml) (200ml) |
Rosół z makaronem (woda, , mięso drobiowe, wołowe, kaczka, marchew, pietruszka korzeń, seler, czosnek, natka pietruszki , sól, pieprz (300ml)
Makaron jajeczny (mąka pszenna, kurkuma, jajka (150g)
Ciasto drożdżowe z kruszonką 70g (mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko 3,2% ) |
Klops mięsny w sosie śmietanowo - koperkowym duszone (100g) (mięso wieprzowe 70%,mięso wołowe 30%,woda, cebula, marchewka, pietruszka, czosnek, sól, pieprz, papryka sucha, gryzka (mąka pszenna, woda, drożdże jajka, śmietana 18% z mleka , koperek Ziemniaki (150g) Surówka z białej kapusty (100g) (Kapusta biała , marchew, jabłko, sól, pieprz, oliwa z oliwek) Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 10 gr./100 ml) (200ml) |
Zupa krupnik (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso z kurczaka bez skóry, seler, kasza jęczmienna ,ziemniaki, natka, sól, pieprz (300ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))
Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, ziarno słonecznika) |
|
Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych, sztucznych barwników, Koncentratów spożywczych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, czosnek, tymianek. W potrawach znajduję się nie więcej niż 5 g soli i 22 g cukru na dzień dla jednej osoby. Produkty w jadłospisie, które są alergenami są pogrubione i podkreślone. |
|||||
Zatwierdził ……………………………… zatwierdził …………………..…………… |
|||||
ALERGENY: 1 gluten , 2 laktoza , 3 seler, 4 jaja , 5 sezam, 6 orzechy . Alergeny są podkreślone. |
Jadłospis od 05.02.2024r. do 16.02.2024r.
- Szczegóły
- Odsłony: 147