Search

Jadłospis od21.09.2020 do 02.10.2020 w PSP nr 2 w Radomiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IX-X

 

 

PONIEDZIAŁEK

21.09

 

WTOREK

22.09

 

ŚRODA

23.09

 

CZWARTEK

24.09

                     

PIĄTEK

25.09

 

Zupa kalafiorowa

 (250ml)

Pieczywo żytni- pszenne

 

Wafelek deserowy

 

Alergeny: 2,3

 

Pałeczka z kurczaka

w sezamie 100 g

Ziemniaki 150 g

Surówka z białej kapusty 100g

Kompot wieloowocowy

200 ml

Alergeny: 5

 

Rosół z makaronem, natką pietruszki i marchewką

250ml

 

Bułeczka maślana

 

 

  Alergeny : 3,4,1

 

Naleśniki z serem i dżemem

(2szt)

 

Herbata z cytryną 200g

 

 

 

Alergeny: 1,2,4

 

Zupa ogórkowa z koperkiem

(250 ml)

Pieczywo pszenno – żytnie

 

Ciasteczko wieloziarniste

 

Alergeny: 4,3,1

 

PONIEDZIAŁEK

28.09

 

WTOREK

29.09

 

ŚRODA

30.09

 

CZWARTEK

01.10

 

PIĄTEK

02.10

 

Kotlet drobiowy 100g

Ziemniaki 150g

Surówka z buraków 100g

 

Herbata z cytryną 200ml

 

 

Alergeny: 1,4

 

Zupa szpinakowa

 z ziemniakami i chrzanem

250ml

Pieczywo pszenne – żytnie

 

Ciasteczka deserowe

 

Alergeny: 2, 3,1,5

Klops wieprzowy w sosie własnym 100g

Ryż 150g,

 Ogórek kiszony 100g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

Alergeny: 1,3,4,2

 

Zupa fasolowa z pomidorami i kiełbasą

250ml

Pieczywo pszenno - żytnie

 

Wafelek

 

Alergeny: 3.

 

Kotlet rybny 100 g

Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty 100g

Herbata z cytryną

200ml

 

Alergeny: 1,,4,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych, sztucznych barwników, Koncentratów spożywczych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, czosnek, tymianek. W potrawach znajduję się nie więcej niż 5 g soli i 22 g cukru na dzień dla jednej osoby.

ALERGENY: 1 gluten , 2 laktoza , 3 seler,  4 jaja , 5 sezam, 6 orzechy

 

Additional information