Search

Jadłospis na półzimowisko

JADŁOSPIS na półzimowisko organizowane w okresie od 28.01.2019 do 01.02.2019

 

 

28.01.2019r.Poniedziałek

Śniadanie           Bułka pszenna z masłem, wędliną , serem żółtym i ogórkiem świeżym,

                            kakao.  Marchewka do chrupania.

Obiad                 Zupa krupnik z mięsem z indyka, udko pieczone, ziemniaki, marchewka

                            z jabłkiem, kompot truskawkowy. Mandarynka.

Podwieczorek    Chrupki kukurydziane, jogurt pitny mix owoców ( truskawka, ananas )

                            bez laktozy.   Alergeny : 1,2,6.

 

29.01.2019r.Wtorek

Śniadanie           Pieczywo pszenne i z pełnego przemiału z soją  z masłem i pastą z makreli

                            wędzonej z jajkiem i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną.

Obiad                 Zupa  zalewajka z kiełbasą 85% mięsa i jajkiem, gulasz wieprzowy

                            z szynki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty białej z marchewką

                            i jabłkiem,  sok 100% owoców truskawki z brzoskwinią.      

Podwieczorek    Ciastka maślane Petitki, banan.   Alergeny : 1,2,3,5.

 

30.01.2019r.Środa

Śniadanie           Bułka pszenna z masłem , dżem 100% owoców truskawkowy, mleko.

                            Papryka do chrupania.

Obiad                 Zupa pomidorowa z mięsem drobiowym i ryżem, kotlet z ryby (miruna),

                            ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką  

                            i jabłkiem, herbata z cytryną. Jabłko.

Podwieczorek    Bułki maślane, jogurt pitny mix owoców( truskawka, ananas, mango)

                            bez laktozy.  Alergeny :  1,2,4,6.

 

31.01.2019r.Czwartek

Śniadanie          Pieczywo pszenne i z pełnego przemiału z dynią  z masłem, twarożek ze

                           szczypiorkiem, kakao.  Marchewka do chrupania.

Obiad                Zupa grochowa z kiełbasą 85% mięsa i mięsem od szynki z ziemniakami,

                           spaghetti z sosem pomidorowo – paprykowym i mięsem wieprzowym, 

                           kompot truskawkowy. Pomarańcza.
Podwieczorek   Chałka z masłem, serek naturalny .  Alergeny :  1,2,6.

 

01.02.2019r.Piątek

Śniadanie          Bułka z masłem, pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao.

                           Gruszka.

Obiad                Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym, warzywami i zacierką, naleśniki

                           z serem i dżemem 100% owoców polane  śmietaną, kisiel wieloowocowy

                           truskawkowo – śliwkowo - wiśniowy.

Podwieczorek   Baton owsiany z miodem, jogurt mix owoców ( truskawka, banan, mango).

                           Alergeny :  1,2,3,6.

 

 

 

                                  

Additional information