Jadłospis - styczeń

  • Drukuj

                 JADŁOSPIS OD  02.01.  -  11.01.2019 r.

 

02.01.2019r.Środa

Zupa jarzynowa, pieczywo pszenne i z pełnego przemiału z soją. Mandarynki.  Alergeny: 1,2,5,6.

03.01.2019r.Czwartek

Gulasz z piersi indyka, kasza jęczmienna pęczak, marchewka z jabłkiem, kompot truskawkowy.  Alergeny: 1.

04.01.2019r.Piątek

Ryba (miruna) z warzywami (po grecku), pieczywo pszenne i z pełnego przemiału

z dynią, herbata z cytryną. Baton owsiany z miodem.

 Alergeny: 1,6.

 

 

07.01.2019r.Poniedziałek

Zupa krupnik z mięsem drobiowym, pieczywo pszenne i z pełnego przemiału

z dynią. Jogurt z truskawkami.  Alergeny: 1,6.

08.01.2019r.Wtorek

Schab w sosie z warzywami (marchewka, papryka, ogórek kiszony, kukurydza, groszek), makaron kokardka, kompot wieloowocowy ( śliwka, truskawka, wiśnia, porzeczka). Jabłko. Alergeny: 1,6.

09.01.2019r.Środa.

Kotlet z ryby (dorsz), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, sok pomarańczowy 100% owoców. Wafelki kukurydziane.  

Alergeny: 1,2,3,4.

10.01.2019r.Czwartek

Zupa brokułowa z mięsem wołowym, pieczywo z pełnego przemiału z soją

 i pszenne. Mus owocowy brzoskwiniowo – jabłkowo – bananowy. Alergeny: 1,2,5,6.

11.01.2019rPiątek

Fasolka po bretońsku z kiełbasą 85% mięsa i mięsem wieprzowym od szynki,

bułka pełnoziarnista z dynią, herbata z cytryną. Banan.  Alergeny: 1.