Search

Jadłospis - marzec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marzec

2021r

 

PONIEDZIAŁEK

01.03

 

WTOREK

02.03

 

ŚRODA

03.03

 

CZWARTEK

04.03

                     

PIĄTEK

05.03

 

Zupa ogórkowa

 (300ml)

Pieczywo pszenno - żytnie

 

Batonik

 

 

Alergeny: 3,2,1

 

Kotlet mielony (100g)

Ziemniaki 150 g

Surówka z buraków 100g

 

Kompot wieloowocowy

(200 ml)

 

Alergeny: 2,3,1,4

 

Zupa kapuśniak z białej kapusty z pomidorami (300ml)

 

Pieczywo pszenno- żytnie

 

Babeczka

  Alergeny : 2,3,1,4

 

Gulasz mięsny (150g)

Kopytka (150g)

Surówka z kapusty białej (100g)

Herbata z sokiem malinowym 200ml

 

Alergeny: 1,2,4,4

 

Barszczyk czerwony zabielony śmietaną

z ziemniakami

 (300 ml)

 

Ciasteczko

 

Alergeny: 3,2,1

 

PONIEDZIAŁEK

08.03

 

WTOREK

09.03

 

ŚRODA

10.03

 

CZWARTEK

11.03

 

PIĄTEK

12.03

 

Spaghetti

Bolosesse

(350g)

 

 

Herbata z cytryną 200ml

 

Alergeny: 1,3,4,

 

Zupa krupnik

(300ml)

Pieczywo pszenne – żytnie

 

Batonik

 

 

Alergeny: 3,1

 

Kotlet drobiowy panierowany (100g)

Ziemniaki  (150g)

Marchewka na ciepło (100g)

 

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,2,4

 

Zupa zacierkowa

(300ml)

Pieczywo pszenno - żytnie

 

Biszkopt jabłkami

 

 

Alergeny: ,1,3,2,4

 

Pierogi z białym serem polane słodką śmietanką

 

(5szt)

Herbata z cytryną (200ml)

 

 

Alergeny: 1,2,3

Jadłospis od 01.03.2021 do 12.03.2021 w PSP nr 2 w Radomiu

Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych, sztucznych barwników, Koncentratów spożywczych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, czosnek, tymianek. W potrawach znajduję się nie więcej niż 5 g soli i 22 g cukru na dzień dla jednej osoby.

ALERGENY: 1 gluten , 2 laktoza , 3 seler,  4 jaja , 5 sezam, 6 orzechy

                                                                                                                                                                                          

Additional information